Jazyková škola
a překladatelská agentura

Buďte s námi online Přihlašte se online ZDE

Jaký typ jazykového kurzu si mám vybrat - prázdninové kurzy angličtiny

21.5.2012

Potřebujete rychle zdokonalit svou angličtinu? A klasické jazykové kurzy pro veřejnost pomalu a jistě končí. Co teď? Přes prázdniny máte spoustu příležitostí. Stačí si rozmyslet, kolik máte času, peněz a jak intenzivně se chcete angličtině věnovat. Většina jazykových škol nabízí prázdninové jazykové kurzy angličtiny. Vybírat se dá i z možnosti studiua v zahraničí.

Jazykové kurzy angličtiny přes prázdniny u nás

Jazykové školy startují svou nabídku letních jazykových kurzů angličtiny v červenci. Zájemci však mohou najít také volná místa v měsíci srpnu. Prázdninové jazykové kurzy se většinou nabízejí buď na jeden měsíc, nebo také na celé léto. Většina prázdninových jazykových kurzů je zaměřena na konverzační lekce v malých skupinkách, kde se studenti učí ve skupinkách od pěti do deseti lidí.

Dalším typem prázdninových jazykových kurzů, které můžete využít, jsou intenzivní jazykové kurzy angličtiny, které jazykové školy pořádají buď ve svých prostorách školy, nebo si můžete vybrat z nabídky pobytových intenzivních jazykových kurzů – tyto jazykové kurzy jsou určeny pro studenty, kteří by rádi za angličtinou vyjeli do přírody.

Další možností studia, která je ovšem otevřena po celý kalendářní rok, je individuální jazykový kurz angličtiny, který je maximálně uzpůsobený potřebám i časovým možnostem studenta.

Existují také interaktivní jazykové kurzy, kde si může student procvičit angličtinu na základě vyvinutých počítačových programů k tomu určeným. Tyto jazykové kurzy však nikdy nenahradí živou komunikaci s rodilým mluvčím či českým lektorem. Na to nezapomeňte!

Někdo doporučuje rodilé mluvčí, jiní i české lektory.

Některé jazykové školy ve svých prázdninových kurzech kombinují výuku českého lektora a rodilého mluvčího, jiné jazykové školy vystaví studenta pouze komunikaci s rodilým mluvčím nebo pouze komunikaci s českým lektorem.

Co je vhodnější?

V abc english kladou důraz na kvalitu výuky, a proto jsou pro nižší úrovně vhodné jazykové kurzy s českým lektorem, a naopak pro pokročilejší studenty už rodilý mluvčí. Je to dáno převážně efektivitou a kvality poskytované výuky.

Jazykové prázdninové kurzy angličtiny v zahraničí

Dnes se považuje znalost alespoň jednoho cizího jazyka za samozřejmost. Další možností, jak se v angličtině zdokonalit, je absolvovat studijní jazykový pobyt v zahraničí. V dnešní době se dá vybírat z mnoha variant jazykových kurzů pro téměř všechny věkové skupiny.

V nabídce jsou většinou jednotýdenní až několikaměsíční jazykové pobyty na zahraničních školách, kde se studenti věnují převážně gramatice a komunikaci podle jazykové úrovně. Kdo chce strávit v zahraničí delší čas, může využít půlroční nebo dokonce roční studijní pobyty – většinou ve vzdálenějších zemích, jako je Austrálie, Nový Zéland nebo USA. Studium v zahraničí s sebou nese intenzivní studium angličtiny, nejčastěji se vyučuje 20 až 30 hodin týdně, od pondělí do pátku po čtyřech až šesti hodinách výuky denně ve skupinách o přibližně 8 - 12 studentech. Výuka angličtiny v zahraničí není vhodná pro úplné začátečníky. Odborníci radí absolvovat základy v České republice a na výukový pobyt do zahraničí vyjíždět s alespoň částečnou znalostí angličtiny.

Když už máte vybraný typ jazykového kurzu, teď si stačí zvolit místo, délku a průběh konání jazykových kurzů. Zájemci si jazykový kurz volí převážně podle nabídek jazykových škol, podle jazyka, kterému se chce věnovat a podle svých finančních možností. Největší zájem je o Velkou Británii, Irsko, v létě je velmi populární Malta.

Účastníci jazykových kurzů bydlí nejčastěji v místních rodinách. V kurzovném je většinou zahrnuta samotná výuka a ubytování. Dopravu a ostatní výdaje si klienti hradí zvlášť. Kvalitní a spolehlivé jazykové agentury poskytují kompletní servis při vyřizování všech formalit s výjezdem spojených.

Co je obsahem prázdninových jazykových kurzů abc english?

V jazykových kurzech abc english jsou kombinovány konverzační témata, aktivity s použitím angličtiny a procvičování gramatiky samotné. Tyto jazykové kurzy mají uvolněnou atmosféru, neboť studenti během prázdnin potřebují také odpočinek. Jako bývalý účastník těchto jazykových kurzů mohu určitě doporučit.

Pro koho jsou tyto jazykové kurzy určeny?

Prázdninové jazykové kurzy angličtiny jsou určeny převážně pro ty studenty, kteří nechtějí ztratit přes léto kontakt s angličtinou, nebo by si rádi zpříjemnili letní dny konverzací s rodilými mluvčími nebo českými lektory, popř. jsou určeny pro ty, kteří se chystají na dovolenou a rádi by se rozmluvili.

Rozhodli jste se pro prázdninový jazykový kurz?

V tom případě, se do jazykového kurzu můžete přihlásit. Rozvrh prázdninových jazykových kurzů naleznete zde.


Přeji mnoho úspěchů ve studiu angličtiny.

zpět


lektor angličtiny v Ostravě

Kontaktujte nás

abc english
Sídlo jazykové školy a vedení
jazykových kurzů Ostrava
Tvorkovských 5
709 00 Ostrava-Mariánské Hory

Najít adresu na mapě
Zobrazit všechny pobočky

Mobil: +420 775 554 673
Telefon: +420 596 616 058
info@abcenglish.cz

Otevírací doba:
Po - Čt 8:30 - 16:30

British Council Partner Institution Oxford quality

Britské centrum a také British Council spolupracuje s jazykovou školou abc english, kterou doporučuje pro přípravu ke cambridgeským zkouškám.