Jazyková škola
a překladatelská agentura

Buďte s námi online Přihlašte se online ZDE

Kurzy angličtiny pro veřejnost 2012

2.7.2012

 

Výuka angličtiny je nezbytnou součástí každého člověka v Čechách. Stejně jako většina studentů jsem i já pochopila, že pouze tvrdá píle a studium je ta správná metoda výuky angličtiny. Jestli si někdo myslí, že zázračné rychlokurzy, mp3 studium angličtiny, online výuka nebo opakování slovíček a frází po lektorovi, je to pravé, protože to je nové? Brzy ovšem i takoví studenti zjistí, že tyto kurzy angličtiny jsou drahé a neefektivní.

Vyzkoušela jsem a pochopila. Jak jsem se naučila anglicky.

Když jsem se svého přítele zeptala, jak to udělal, že umí tak dobře anglicky, aniž by studiu věnoval příliš mnoho úsilí, času a peněz. Odpověděl, že jednoduše se stačí dívat na filmy v angličtině a vše půjde samo. I toto je dobrý způsob výuky angličtiny, avšak jen angličtiny poslechové. Po půl roce jsem dostala do paměti britské a americké fráze, přízvuk a slovosled.

To ovšem nestačilo. Sice jsem se naučila anglicky naslouchat, mluvit mě však nikdo nenaučil. Na dovolené stále za mě mluvil přítel, neboť byl v angličtině ostřílenější. A tak jsme se rozhodli strávit léto ve Spojených státech, neboť většina lidí říká, že anglicky se člověk naučí v cizině.

Po 2 letních zkušenost v USA jsem si i nadále nepřipadala, že bych svou angličtiny vyšperkovala. Letní zážitky v USA byly sice nezapomenutelné, ale co se týče studia angličtiny, příliš jsem se neposunula. Jelikož jsme celé léto pracovali v kuchyni, má angličtina byla dokonalá v oblasti obsluhování amerických zákazníků ve fast foodu. Pozitivní na tom je, že i dnes dokážu s přehledem člověku poradit, jestli si má dát na hranolky kečup nebo hořčici :-).

Jak dále svou výuku angličtiny rozvíjet, říkala jsem si.

Jako čerstvý absolvent po vysoké škole jsem ihned nastoupila do jazykové školy. Pochopila jsem, že neznalost angličtiny je veliký hendikep, neboť bez znalosti angličtiny nemám šanci získat práci, kterou jsem si vysnila.

Výuka angličtiny začala hned od počátku, v té době jsem se pohybovala na úrovni mírně pokročilé. Nastoupila jsem do jazykového kurzu angličtiny pro veřejnost, kde jsem začala trénovat všechny jazykové dovednosti angličtiny, tj. poslech, čtení, psaní a velmi důležitá komunikace. V kurzech angličtiny abc english jsem pochopila, že základ úspěchu výuky angličtiny je gramatika, slovíčka a její aktivní používání. Jelikož jsou kurzy angličtiny abc english založeny z 80% převážně na komunikaci a učí zde kvalifikovaní a zkušení lektoři, mé bariéry se odblokovaly a mým cílem je stále studium angličtiny a mezinárodní certifikát Cambridge.

Dnes se už mohu těšit do jazykového kurzu angličtiny pro Pokročilé, jehož začátek je v září 2012 :-).

Přeji Vám také mnoho úspěchů!

 

 

 

 

 

zpět


lektor angličtiny v Ostravě

Kontaktujte nás

abc english
Sídlo jazykové školy a vedení
jazykových kurzů Ostrava
Tvorkovských 5
709 00 Ostrava-Mariánské Hory

Najít adresu na mapě
Zobrazit všechny pobočky

Mobil: +420 775 554 673
Telefon: +420 596 616 058
info@abcenglish.cz

Otevírací doba:
Po - Čt 8:30 - 16:30

British Council Partner Institution Oxford quality

Britské centrum a také British Council spolupracuje s jazykovou školou abc english, kterou doporučuje pro přípravu ke cambridgeským zkouškám.