Jazyková škola
a překladatelská agentura

Buďte s námi online Přihlašte se online ZDE

Jak se orientovat v nabídce jazykových kurzů a přitom se správně zařadit?

22.9.2014

Dle statistik, Češi investují nemalé peníze do výuky angličtiny. Řídí se totiž tím, že investice do vzdělání se jim mnohokrát vrátí. Proč tomu tak někdy není, když zrovna u angličtiny to platí dvojnásob? Tak v prvé řadě to může být tím, že si mohli vybrat špatnou jazykovou školu (doporučujeme si přečíst článek: Hledáte jazykovou školu v Ostravě? Podle čeho poznáte kvalitní jazykovou školu?), ale mohlo to být také tím, že se zařadili do špatného jazykového kurzu.

Hledáte pro sebe vhodný jazykový kurz?

Na trhu jazykového vzdělávání je nesčetná nabídka různých typů jazykových kurzů a tréninků, ne však všechny dovedou to, co slibují. Abyste se v této široké nabídce orientovali, připravili jsme pro Vás základní rozdělení jazykových kurzů. Nezapomeňte, že investujete své nemalé peníze a čas, proto věnujte správnému zaměření nemalou pozornost. 

Jaké je tedy úplně základní rozdělení jazykových kurzů?

Rozeznáváme:

Pobytové jazykové kurzy v zahraničí

Podle odborníků úplně nejefektivnějším způsobem, jak se naučit anglicky je vycestovat do zahraničí (nejvhodněji do anglicky mluvících zemí) a angličtinu si naplno vyzkoušet. Úplně nejlepší volba je odcestovat do zahraničí alespoň na tří až šest měsíců, či dokonce až na jeden rok.  Další možností mohou být i krátkodobé pobytové jazykové kurzy rovněž v zahraničí. Tito odborníci praví, že prohlubování svých dosavadních jazykových znalostí pomohou lidem angličtinu či jiný cizí jazyk lépe pochopit.

Pro koho je tento typ jazykového kurzu určen? Co si budeme povídat, tento typ jazykového kurzu je hlavně pro ty, kteří mají čas a peníze. Když opomeneme vyjet do zahraničí na půl roku a zvolíte si krátkodobý pobytový kurz. Za týdenní intenzivní jazykový kurz v zahraničí můžete zaplatit klidně až patnáct tisíc korun. V ceně máte samozřejmě zahrnuté ubytování, stravu, studijní materiálu a výuky, která se pohybuje zpravidla v rozsahu až 45 hodin, kdy 1 vyučovací hodina je v délce 45 minut.

Vyhovuje Vám tento typ jazykového kurzu? Doporučujeme si vybrat takovou jazykovou školu či agenturu, která má s těmito pobyty dlouhodobé zkušenosti a má stovky spokojených zákazníků. Při výběru intenzivního pobytového jazykového kurzu v zahraničí, je dobré si zjistit, kdo vaší výuku povede, jestli půjde o opravdu kvalifikovaného rodilého mluvčího – jakou mají odbornou kvalifikaci. Dále, kolik je studentů ve skupině a také, jaké metody se budou ve výuce jazyka používat. Jde o pobytové zájezdy, tak se také informujte, zda již výuka probíhá v den příjezdu a odjezdu jazykového kurzu. V neposlední řadě může být také rozhodujícím parametrem i osvědčení či certifikát o absolvování jazykového kurzu.

Uvědomte si, že tento typ jazykového kurzu je nemalou investicí, než se rozhodnete, zjistěte si všechny informace, popřípadě se zeptejte svých kamarádů, známých a kolegů.

Jazykové kurzy v tuzemské jazykové škole

Druhou a zároveň nejčastější variantou jazykové výuky jsou jazykové kurzy u nás v České republice. Tato varianta jazykových kurzů je opravdu nejrozšířenější, a proto i nabídka kurzů největší. Jazykové agentury mezi sebou bojují a snaží se čím dál tím více zlepšovat své služby, aby si svého studenta udržely.

Tento typ jazykového kurzu je nejrozšířenější a to hlavně proto, že je dostupný pro širokou skupinu studentů – zákazníků. Od toho se také odvíjí otázka, pro koho je tento typ kurzu určen? Odpověď je jasná: Úplně pro každého. A to z toho důvodu, že jsou tyto jazykové kurzy vytvářeny pro každou skupinu zákazníků, všech věkových kategorií, obou pohlaví, všech profesí a dnes je jazyková výuka nabízena téměř ve všech městech České republiky.

Jazykové kurzy se samozřejmě rozdělují na další podskupiny jazykových kurzů – více se budeme zabývat v dalším článku o dělení jazykových kurzů v tuzemsku. Například si můžete zvolit jazykové kurzy standardní, konverzační kurzy angličtiny, popřípadě přípravu k mezinárodním certifikátům. Dále se rozlišují jazykové kurzy ve firmách či přímo v jazykové škole – záleží, zda si výuku platíte vy sami, nebo vám ji platí firma. Další rozdělení tuzemských jazykových kurzů může být například dle frekvence výuky, jedná se hlavně o intenzivní či pravidelné jazykové kurzy. Dále si můžete zvolit individuální jazykové kurzy či skupinové. Vše záleží na vašich preferencích, stylu výuky a vašem přístupu k jazykovému kurzu.

Vyhovuje vám tento typ jazykového kurzu? Opět je zde položena otázka, jakou jazykovou školu či agenturu si vybrat? Tak v prvé řadě se opět zeptejte svých kamarádů, rodiny či kolegů z práce, nebo si přečtěte náš článek, jak vybrat jazykovou školu. Je zde spousta faktorů, které jsou při výběru jazykové školy velice důležité, např. kvalifikace lektorů, tradice jazykové školy, počet studentů ve skupině, metody výuky atd.

Opět je třeba pamatovat, že investujete nemalé peníze do svého vzdělání, a proto je třeba své peníze uložit a investovat správně :-).

Chcete si přečíst více informací o základním rozdělení jazykových kurzů v tuzemsku? Přečtěte si článek Základní rozdělení jazykových kurzů v České republice, aneb zařaďte se správně!

Online jazyková výuka z pohodlí domova

Online jazykové kurzy jsou stále více propagovány a my se vás ptáme: „Opravdu si myslíte, že internetová výuka zcela nahradí „živé“ jazykové kurzy?“ Ačkoliv si to mnoho lidí neuvědomují, jazyková výuka je služba, která když je poskytována kvalitně a odpovědně, je poté efektivní a lze očekávat výsledky. S výukou angličtiny, jako službou, je to stejné. Nemůžete očekávat výsledky, bez pořádného kusu práce a kvalitního poskytovatele.

Je fakt, že současná doba je typická neustálým spěcháním, nikdo nemá na nic čas, nikdo nemá peníze a všichni hledají způsoby, jak si vše zjednodušit. Dle statistik téměř polovina Čechů neovládá angličtinu tak, jak většina evropských států, což je příležitost pro většinu jazykových škol, ne však pro vás.

Proč tedy na trh přišly online jazykové kurzy? Protože se Češi chtějí anglicky naučit levně a jednoduše. Na toto reaguje spousta jazykových škol, které čím dál tím více vyvíjí nové metody a techniky, na které český lid přiláká. Co si budeme povídat, online výuka angličtiny je dobrá, avšak pouze jako doplněk k živým kurzům angličtiny, sama o sobě určitě nestačí a nikdy stačit nebude. Aby byly vidět výsledky, aby byla vaše motivace a práce k něčemu, musí být také v prvé řadě intenzivní a aktivní, to online výuka nikdy nezastane. Studium angličtiny není pouze o učení se slovíček, vyplňování gramatických cvičení, studium angličtiny je hlavně o živém kontaktu, o používání angličtiny v reálných situacích s reálnými lidmi.

Tak jak to tedy je? V čem jsou tyto jazykové kurzy efektivní? Chcete si přečíst více informací o online jazykových kurzech? Přečtěte si článek V čem je online výuka angličtiny tak efektivní? 

Přečtěte si dále:

Hledáte jazykovou školu v Ostravě? Podle čeho poznáte kvalitní jazykovou školu?

Na řadu přicházejí letní kurzy angličtiny 2014 – Připravte se na letní sezónu s jistotou!

Jak vybrat vhodnou překladatelskou agenturu a přitom nenarazit?

Mezinárodní certifikát se rovná prestiž a pracovní úspěch

Online podpora jazykových kurzů angličtiny

Nebo přejděte rovnou do sekce jazykové kurzy angličtiny na našich stránkách

zpět


lektor angličtiny v Ostravě

Kontaktujte nás

abc english
Sídlo jazykové školy a vedení
jazykových kurzů Ostrava
Tvorkovských 5
709 00 Ostrava-Mariánské Hory

Najít adresu na mapě
Zobrazit všechny pobočky

Mobil: +420 775 554 673
Telefon: +420 596 616 058
info@abcenglish.cz

Otevírací doba:
Po - Čt 8:30 - 16:30

British Council Partner Institution Oxford quality

Britské centrum a také British Council spolupracuje s jazykovou školou abc english, kterou doporučuje pro přípravu ke cambridgeským zkouškám.