Jazyková škola
a překladatelská agentura

Buďte s námi online Přihlašte se online ZDE

Angličtina je dnes běžným standardem. Jaké metody výuky angličtiny používáme

8.4.2012

Existuje mnoho způsobů výuky angličtiny, které jazykové školy na trhu vzdělávání propagují. Pár jazykových škol nabízejí rychlo-kurzy angličtiny, které by Vám měly pokrok výuky a zapamatování slovíček mnohonásobně urychlit. Některé jazykové školy dokonce nabízejí výuku angličtiny prostřednictvím počítače. Tuto metodu výuky angličtiny byste rozhodně neměli považovat za prioritní. Naopak je vhodná pouze jako doplňkové studium angličtiny.

Nicméně, co si budeme povídat, píle a používání jazyka v reálné komunikaci je nejlepším způsobem a metodou, jak se opravdu naučit anglicky.

Metody výuky angličtiny v jazykových kurzech ABC English:

V jazykových kurzech angličtiny abc english používáme pouze osvědčené metody výuky.

Jedná se o metodu Communicative Language Teaching (CLT), která je ověřená, doporučovaná a používaná Oxford University a Cambridge University, největšími autoritami v oblasti výuky anglického jazyka.

Zavedení této metody angličtiny do praxe nám potvrdilo její vysokou účinnost. S použitím této metody se zlepšila úroveň tisíce studentů a zaměstnanců všech našich klientů.

Tato metoda je zaměřena převážně na komunikaci a využití angličtiny v reálných situacích. Metoda je založena na těchto základních principech:

  • klade důraz na osvojování komunikačních dovedností v angličtině,
  • používá a pracuje s autentickými texty a poslechy ve výuce,
  • představuje úspěšné a efektivní techniky učení se angličtiny,
  • podporuje studenty ve využívání jazykových znalostí a dovedností v reálných situacích a zpětná vazba z takto získaných zkušeností zpět do výuky.

Při studiu, které má vést k dosažení komplexních znalostí angličtiny, je třeba procvičovat a praktikovat všechny čtyři dovednosti, tj. čtení, psaní, mluvení a poslech. Všechny tyto dovednosti jsou součástí výuky angličtiny, přičemž je procentuelní rozložení členěno mezi studium v lekcích s lektorem a domácím studiem.

V lekcích angličtiny je nejpodstatnější část cca 75 % věnována aktivnímu mluvení a interakci studenta s lektorem, menší část cca 15 % je věnována poslechu a cca 15 % je věnováno čtení.

Dovednosti jako psaní a čtení anglického textu jsou časově náročnější a nutně nevyžadují přímou účast lektora. I přesto navrhujeme, aby i zde byla co nejefektivněji využita aktivní spolupráce lektora a studenta v hodinách.

Důležitým faktorem výuky angličtiny je získávání a procvičování slovní zásoby týkající se dané profesi a zařazení studenta ve společnosti. V praxi to znamená nacvičování reálných situací. Za spolupráce studenta s lektorem je vytvořena takzvaná „kuchařka“ podle profese a zařazení studenta ve společnosti, která obsahuje odborné výrazy, vazby a slovní spojení potřebná pro výkon povolání. Takto připravená látka je začleněna do pravidelné výuky, ve které je aktivně procvičována.

Výše zmíněná metoda a forma výuky angličtiny vede k postupnému zvyšování jazykových znalostí a sebevědomí studenta v aktivním použití angličtiny, tj. v gramaticky správném kontextu potřebné pro komunikaci se zahraničními klienty.

Jako doplňkovou podporu v jazykových kurzech angličtiny používáme online systém abc live! Tento sofistikovaný software byl vytvořen jako doplňková podpora studentům abc english při výuce angličtiny. Studenti díky abc Live! mohou pravidelně kontrolovat celý proces výuky angličtiny.

Jestliže ještě stále váháte, jakou metodu pro výuku angličtiny zvolit, přečtěte si názory na studium v jazykové škole abc english našich mnohých klientů (viz reference).

Přeji mnoho úspěchů ve studiu angličtiny.

 

 Přečtěte si také:

Jaký typ jazykového kurzu si mám vybrat - standardní jazykový kurz

Jaký typ jazykového kurzu si mám vybrat - jazykové kurzy

Kurzy angličtiny přes léto 2012

Angličtina je na prvním místě

nebo přejděte rovnou do naší nabídky jazykových kurzů angličtiny

fotografie

zpět


lektor angličtiny v Ostravě

Kontaktujte nás

abc english
Sídlo jazykové školy a vedení
jazykových kurzů Ostrava
Tvorkovských 5
709 00 Ostrava-Mariánské Hory

Najít adresu na mapě
Zobrazit všechny pobočky

Mobil: +420 775 554 673
Telefon: +420 596 616 058
info@abcenglish.cz

Otevírací doba:
Po - Čt 8:30 - 16:30

British Council Partner Institution Oxford quality

Britské centrum a také British Council spolupracuje s jazykovou školou abc english, kterou doporučuje pro přípravu ke cambridgeským zkouškám.