Jazyková škola
a překladatelská agentura

Buďte s námi online Přihlašte se online ZDE

Internetová výuka vs. živé kurzy angličtiny

3.6.2012

 

Současný svět je typický svým uspěchaným trendem, nikdo nemá čas, nikdo nemá peníze, ale všichni očekávají obrovské výsledky. Stejné to je tak s výukou angličtiny. Dle statistiky téměř polovina Čechů neovládá angličtinu tak, jak většina evropských států. Podle marketingového výzkumu mezi hlavní příčiny nevyužívání živých kurzů angličtiny patří peníze a čas. Z tohoto důvodu se v České republice začíná rodit čím dál více vzdělávacích institucí přicházející na trh s novými a novými metody online výuky cizích jazyků.

Dokážou však tyto internetové kurzy angličtiny připravit studenta na maturitu, na vysokoškolskou zkoušku, nebo snad na pohovor v zaměstnání?

Jako každý student angličtiny jsem i já přemýšlela nad variantou online kurzů angličtiny. Můžete si říkat: „Na co budu platit 5tis. za jazykový kurz angličtiny, kam musím docházet, když si můžu v pohodlí domova či práce projít lekci po lekci, udělat všechna gramatická cvičení, poslechnout anglické rozhovory rodilých mluvčí, naučit se slovíčka a provést závěrečný test, který mi ihned vyhodnotí, zda můžu postoupit do další lekce. S takovouhle budu za chvíli na úrovni Pokročilí.“ Jenže realita je jiná, v online kurzu angličtiny nenajdete zkušeného a kvalifikovaného lektora, kterého potřebujete k vysvětlení anglické gramatiky, kterou zrovna hned nechápete. Hlavní nevýhodou však je, že vás nikdo nenutí aktivně používat angličtinu – angličtinu se učíte pouze strojeně. Výsledkem tohoto typu kurzu angličtiny jea, že angličtinu stejně zapomenete a tento kurz angličtiny Vás stejně za chvíli přestane bavit.

Online výuka angličtina je možná dobrým doplňkem živých kurzů angličtiny, ale sám o sobě určitě nestačí. Aby byla vaše motivace a píle k něčemu, musí být v prvé řadě intenzivní a aktivní, a to online výuka není. Studium angličtiny není pouze o učení se slovíček, vyplňování gramatických cvičení, učení se anglických frází, studium angličtiny je o živém kontaktu s angličtinou, používání angličtiny v reálných situacích s reálnými lidmi.

K efektivnějším a nejznámějším metodám online výuky patří výuka přes Skype, kde konverzace, výklad gramatiky a její procvičování probíhá na dálku a to za online přítomnosti lektora a někdy i celé skupiny. Přes internet si můžete telefonovat s rodilým mluvčím, popř. i s ostatními žáky, kteří mohou být vzdáleni tisíce kilometrů od vás. V těchto online kurzech angličtiny se často využívají videokonference, interaktivní výukové materiály, poslechová cvičení atd.  Mezi další online kurzy angličtiny patří e-learningové kurzy angličtiny poskytované například vyhledávačem Seznam. Tento kurz angličtiny je ovšem převážně k procvičování gramatiky.

Každá metoda, která přispívá k rozvoji angličtiny studenta, je dobrá, ale žádná z těchto online metod nemůže za žádnou cenu konkurovat živému kurzu angličtiny.

Při volbě typu živého kurzů angličtiny pak už záleží na intenzitě, finančních a časových možnostech každého studenta – jaký typ kurzu angličtiny je pro něho nejlepší. Samozřejmě, kurzy angličtiny v zahraničí, kde student musí v běžné komunikaci používat pouze angličtinu, jsou nejefektivnější. Student se v těchto kurzech angličtiny pohybuje mezi anglicky mluvícími lidmi, anglicky komunikuje s hostitelskou rodinou, komunikuje s lektory z různých zemí, se studenty z celého světa, s místními lidmi a naučí se rozlišovat přízvuky různých druhů angličtin.

Pokud však student nemá tyto možnosti, aby mohl do kurzu nastoupit v zahraničí, existuje na trhu vzdělávání mnoho jazykových škol, které nabízejí živé kurzy angličtiny probíhající jak ve skupině studentů stejné jazykové úrovně (skupinové jazykové kurzy angličtiny pro veřejnost), tak kurzy angličtiny, kde výuka probíhá formou student-lektor, tzv. individuální kurzy angličtiny.

Záruka kvality v živém kurzu angličtiny v abc english

V jazykové škole abc english Vám neslibují rychlo-zázraky, ale zaručují vysokou kvalitu výuky v živých kurzech angličtiny, podpořenou online systémem na podporu výuky angličtiny, vstřícný a přátelský přístup, zkušené a kvalifikované lektory. V abc english se v kurzech angličtiny používá osvědčená komunikativní metoda, která je ověřená, doporučovaná a používaná Oxford University a Cambridge University, největšími autoritami v oblasti výuky anglického jazyka. Díky této metodě si studenti odblokují svou případnou jazykovou bariéru a budou se schopni domluvit v cizině a zvládnout běžné životní situace v angličtině.

Přeji Vám mnoho úspěchů ve studiu angličtiny.


 

zpět


lektor angličtiny v Ostravě

Kontaktujte nás

abc english
Sídlo jazykové školy a vedení
jazykových kurzů Ostrava
Tvorkovských 5
709 00 Ostrava-Mariánské Hory

Najít adresu na mapě
Zobrazit všechny pobočky

Mobil: +420 775 554 673
Telefon: +420 596 616 058
info@abcenglish.cz

Otevírací doba:
Po - Čt 8:30 - 16:30

British Council Partner Institution Oxford quality

Britské centrum a také British Council spolupracuje s jazykovou školou abc english, kterou doporučuje pro přípravu ke cambridgeským zkouškám.