Jazyková škola
a překladatelská agentura

Buďte s námi online Přihlašte se online ZDE

Jak vybrat jazykový kurz angličtiny a nespálit se?

14.7.2014

Nic neplatí dvojnásob než to, že investice do vzdělání, konkrétně studium angličtiny, se Vám opravdu vyplatí. Tento článek je věnovat správnému výběru jazykového kurzu a to hlavně z jakého důvodu? Protože investice do vzdělání něco stojí… A aby se vám vaše peníze opravdu zúročily, je zapotřebí si vybrat správný jazykový kurz angličtiny.

Kritéria výběru jazykového kurzu aneb, na jaké parametry kurzu se zaměřit:

Stojíte před rozhodnutím, jaký jazykový kurz si tedy zvolit. Na internetu naleznete nemálo jazykových škol, které nabízejí různé typy jazykových kurz, za různé ceny s různými lektory.

Častým problémem je, že samotná kvalita, nabídka, kvalita lektorů či cenová úroveň jednotlivých jazykových kurzů je proměnlivá. Nesmíte zapomenout, že neinvestujete pouze nemalou sumu peněz a svůj drahocenný čas, ale také určitě očekáváte pokrok a výsledky.

Jak zvolit správný jazykový kurz? Vyberte takový jazykový kurz angličtiny, který odpovídá všem vašim požadavkům a očekáváním.

Pojďme si tedy přiblížit základní parametry, které při výběru jazykového kurzu určitě zohlednit.

 Typ jazykového kurzu

Při výběru jazykového kurzu je určitě důležité se orientovat v jejich typech, neboť každý jazykový kurz má nadefinovaný svůj výukový program. V nabídce kvalitních jazykových škol, i v nabídce jazykové školy ABC  English, naleznete:

Tyto jazykové kurzy považujeme za nejčastěji běžné.

Zaměření jazykového kurzu

Jestliže si již vyberete typ jazykového kurzu, nyní je dobré si vybrat zaměření jazykového kurzu. Rozlišujeme tedy:

Obecné standardní jazykové kurzy

Obecné jazykové kurzy jsou zaměřeny převážně na kombinaci - výuka gramatiky, konverzace, čtení, psaní. Jestliže chcete studovat angličtinu dle pravidel, vyberte si standardní jazykový kurz.

Přečtěte si více o standardních jazykových kurzech angličtiny.

Konverzační jazykové kurzy

Konverzační jazykové kurzy angličtiny jsou vhodné pro ty, kteří chtějí studovat angličtinu intenzivněji a efektivněji. Konverzačními kurzy se procvičují hlavně gramatické jevy, slovní zásoba a to k danému tématu. Dochází k aktivnímu procvičování reálných situací.

Přečtěte si více o Konverzačních jazykových kurzech.

Přípravné kurzy k mezinárodním certifikátům

Velmi oblíbené a poptávané přípravné jazykové kurzy k mezinárodním certifikátům Cambridge (PET, FCE, CAE, CPE, IELTS). Nabídka mezinárodních zkoušek na českém trhu je opravdu široká. Přípravu ke zkouškám vám nabídne téměř každá jazyková škola. Pokud si však zvolíte takovou školu, která je odborníkem na svém místě, určitě uspějete! Před výběrem jazykové školy se raději informujte, kteří lektoři přípravné kurzy vyučují. Je opravdu velikým rizikem si zakoupit přípravný jazykový kurz u školy, který povede čerstvý držitel dané zkoušky. Což bylo zjištěno u pár ostravských jazykových škol. 

Přečtěte si více o Přípravných kurzech k mezinárodnímu certifikátu.

Business jazykové kurzy,

Pro ty, kteří potřebují angličtinu v obchodní sféře, jsou vhodné tak zvané „business jazykové kurzy“. Studenti se seznámí se základní obchodní slovní zásobou, procvičí si , jak se v angličtině vyjednává, jak se píšou obchodní dopisy, či naučíte se v angličtině obchodní jednání.

Přečtěte si více o Business jazykových kurzech.

Jazykový kurz podle vaší jazykové úrovně

jazykový kurz musí odpovídat vaší jazykové úrovni. Jestliže si nejste zcela jisti svou jazykovou úrovní, využijte náš rozřazovací online test, který nabízí všechny kvalitní jazykové školy.

Zde myslete na to, že kterýkoliv jazykový kurz, i ten nejlepší, vám nebude vůbec platný, pokud budete stále opakovat to, co už dávno umíte, nebo budou vaši spolužáci mnohem lepší nebo naopak mnohem slabší. 

Na základě výsledku rozřazovacího testu, výběru zaměření a výukového programu jazykového kurzu je pak už mnohem snadnější jazykový kurz, který vám skutečně „padne“ a přinese požadovaný efekt. 

Frekvence a rozsah výuky jazykového kurzu

Co se týče frekvence jazykového kurzu, tak kurz můžete studovat, s jakou frekvencí chcete a požadujete. Aby byla efektivita výuky angličtiny zajištěna, doporučuje se věnovat angličtině minimálně jeden krát týdně a to po hodině a půl. Samozřejmě pro ty, kterým to nestačí, volte intenzivnější výuku angličtiny.

Místo výuky jazykového kurzu

Zde máte dvě možnosti, buď budete do jazykového kurzu docházet přímo do jazykové školy – zvažte zde tedy lokalitu výuky, jakou vzdálenost musíte do jazykové školy dojet, nebo dnes velmi oblíbené jsou individuální jazykové kurzy přímo v pohodlí domova či firmy klienta.

Jen chci připomenout, že jazykové kurzy pro veřejnost jsou pouze v prostorách jazykové školy, dále individuální jazykové kurzy, firemní jazykové kurzy mohou být v prostorách buď jazykové školy, nebo v prostorách klienta.

Cena jazykového kurzu

Na řadu přichází cena jazykového kurzu. Teď si položíme otázku. Co je levnější? Jazykový kurz za 3 000, nebo 5000 Kč? Porovnávejte nabídky jazykových škol pečlivě, jinak zaplatíte za jazykový kurz zbytečně více peněz.

Co tím myslím? Na internetu není těžké najít akční nabídky jazykových kurzů od necelých dvoutisících korun. Na první pohled ovšem není zřejmé, za jaký rozsah výuky ve finále zaplatíte.

Důležité! Je běžné, že jazykový kurz za 5000 Kč může být daleko levnější než jazykový kurz za 3000 Kč. A to proto, že nižší ceny jazykových kurzů jsou koncipovány pouze na zimní semestr a ne na celý školní rok. Dejte proto pozor, jaký rozsah výuky za své peníze dostanete.

Počet studentů ve skupině jazykového kurzu

Dále je třeba si uvědomit, že dalším hodnotícím faktorem jazykových kurzů je počet studentů ve skupině.

Máte strach, že budete do jazykového kurzu chodit s dalšími dvaceti studenty? To už je minulostí. Zapomeňte na velké třídy jako na střední škole, takovou výuku snad dnes žádná solidní jazyková škola nenabízí. Důležité je vědět, že čím menší počet studentů ve skupině, tím více si z jazykového kurzu odnesete.

Volba lektora jazykového kurzu

V dnešní době jsou jazykové kurzy vedeny buď kvalifikovanými českými lektory, nebo vyškolenými rodilými mluvčími, což je další faktor, který byste měli vzít při výběru jazykového kurzu v úvahu. Jste-li v angličtině začátečník, určitě se nepouštějte do jazykového kurzu s rodilými mluvčími. Naopak, jestliže jste v angličtině už středně pokročilí a výše, jazykové kurzy s rodilými mluvčími bude pro vás jen přínosem. 

Nabídka jazykových kurzů angličtiny je opravdu široká a vybrat si kvalitní jazykovou školu a správný jazykový kurz nemusí být vždy snadné. Pokud se budete alespoň trochu řídit výše uvedenými poznámkami, chybu ve výběru jazykového kurzu rozhodně neuděláte.

Přečtěte si dále:

Na řadu přicházejí letní kurzy angličtiny 2014 – Připravte se na letní sezónu s jistotou!

Jak vybrat vhodnou překladatelskou agenturu a přitom nenarazit?

Mezinárodní certifikát se rovná prestiž a pracovní úspěch

Nebo přejděte rovnou do sekce jazykové kurzy angličtiny na našich stránkách.

zpět


lektor angličtiny v Ostravě

Kontaktujte nás

abc english
Sídlo jazykové školy a vedení
jazykových kurzů Ostrava
Tvorkovských 5
709 00 Ostrava-Mariánské Hory

Najít adresu na mapě
Zobrazit všechny pobočky

Mobil: +420 775 554 673
Telefon: +420 596 616 058
info@abcenglish.cz

Otevírací doba:
Po - Čt 8:30 - 16:30

British Council Partner Institution Oxford quality

Britské centrum a také British Council spolupracuje s jazykovou školou abc english, kterou doporučuje pro přípravu ke cambridgeským zkouškám.